Ajankohtaista...

VT Kari Maukosen vapaasanainen lyhyt elämäkerta

Olen syntynyt Konnevedellä, josta muuttanut pikkulapsena Hankasalmelle. Siellä olen suorittanut oppivelvollisuuteni, jonka jälkeen työskentelin elintarvikekaupassa ja sen jälkeen opiskelin merkonomiksi, muuttaen Jyväskylään.  Jyväskylässä toimin toimittajan tehtävissä paikallislehdessä ja eräissä liikealan ja järjestötehtävissä kolmisen vuotta, jonka jälkeen muutin Helsinkiin ja töihin turvallisuusalan yritykseen vartijaksi.  Jyväskylässä ollessani olin käynyt varusmiespalveluksen res aliupseerikouluineen (nyk arvo kersantti).

Vartijan tehtävistä siirryin poliisikouluun ja Helsingin rikospoliisin tutkijaksi 12 vuodeksi.  Siellä opiskelin sittemmin miehistö- ja alipäällystökurssit, toimien lopuksi ylikonstaapelina.  Työskentelin myös järjestysmiehen tehtävissä runsaasti. Menin naimisiin ja syntyi kolme lasta. Avio päättyi eroon 1988, jolloin olin muuttanut maaseudulle töihin valmistuttuani vuonna 1985 oikeustieteen kandidaatiksi opiskeltuani neljä vuotta poliisityön ohessa.  Olin jo opiskeluaikanani sijaistanut nimismiehiä ja valmistumisen jälkeen toimin noin 5 vuotta apulaisnimismiehenä ja nimismiehenä. Tuolloin ensinmainitun tehtävä käsitti syyttäjän ym tehtäviä ja viimeksimainittu sen lisäksi poliisipäällikön ja ulosottomiehen sekä eräitä yleishallintotehtäviä. Varatuomarin arvon sain 1988 auskultoimisen jälkeen.

1991 perustin oman yrityksen hoitamaan sekä lakiasioita että turva-alan koulutusta ja konsultointia.  Noin 10 vuoden ajan hoídin molempia runsaasti ja pidin myös lainopillisia luentoja eri oppilaitoksissa.  Toimin myös pari vuotta turvakoulun johtajana sekä esim kansalaisopiston rehtorin viransijaisena 8 kk.  2000 luvun alusta lukien asianajo- ja muut lakitehtävät saivat pääroolin ja koulutustehtävät jäivät vähäisemmiksi.   Eniten lakialalla minua ovat työllistäneet lasten huoltoasiat, rikosuhrien avustaminen ja turva-alan ongelmat, mutta kaikkea muutakin on kuulunut hyvin runsaasti työnkuvaan, esim vahingonkorvausasioita ja erityisesti hallinto-oikeudellisia juttuja.

1985 alkaen olen asunut Etelä-Pohjanmaalla, josta vuodet 1990-2008 Seinäjoella.   2008 alkaen olen asunut Ilmajoella ja toimistoni on myös siellä.

Menin uusiin naimisiin filippiiniläisen puolisoni kanssa 2006 ja hän muutti samana vuonna Suomeen.   Meille on syntynyt kaksi lasta, vuosina 2008 ja 2012.

Harrastuksiini kuuluvat lastenhoito, järjestötoiminta (läheisimpänä sukuseuran puheenjohtajuus ja eräät muut luottamustehtävät), puutarhanhoito, liikunta/erityisesti hyötysellainen ja vanhan maalaistalomme saneeraus omin käsin sekä tietysti Kaakkois-Aasian ja kotimaan matkailu.

 

Kategoriassa Elämän tapahtumia